NGB Artikel 3 - Het Woord van God

>> maandag 3 juli 2006

Wij belijden dat dit Woord van God niet is voortgekomen uit de wil van een mens, maar dat mensen, door de Heilige Geest gedreven, van Godswege gesproken hebben, zoals de apostel Petrus zegt (2 Pet 1:21).
Daarna heeft God in zijn bijzondere zorg voor ons en ons behoud zijn knechten, de profeten en apostelen, geboden zijn geopenbaarde Woord op Schrift te stellen1, en zelf heeft Hij met zijn vinger de twee tafelen van de wet geschreven2. Hierom noemen wij zulke geschriften heilige en goddelijke Schriften3.
Beide 'boeken' van God worden aangevallen. Van beide boeken - de schepping en de Bijbel - wordt ontkend dat God de Auteur is. De Bijbel zelf echter leert anders. En gelukkig maar dat God ons in deze wereld - waar de mens zich afvraagt 'Wat is waarheid?' (Johannes 18:38) - ons de waarheid heeft gegeven: Zijn woord (Johannes 17:17). En dat woord getuigt van Hem die het Woord en de Waarheid is - Jezus Christus! (Johannes 5:39)
1
De HERE zeide tot Mozes: Schrijf u deze woorden op, want op grond van deze woorden heb Ik met u en met Israël een verbond gesloten. (Ex 34:27)

Dit worde opgeschreven voor een volgend geslacht,
      en het volk dat geschapen zal worden, zal de HERE loven; (Ps 102:19)

(...) Hetgeen gij ziet, schrijf dat in een boek en zend het aan de zeven gemeenten: naar Efeze, en naar Smyrna, en naar Pergamum, en naar Tyatira, en naar Sardes, en naar Filadelfia en naar Laodicea. (...) Schrijf dan hetgeen gij gezien hebt en hetgeen is en hetgeen na dezen geschieden zal. (Op 1:11,19)

2
En Hij gaf aan Mozes, toen Hij geëindigd had met hem te spreken op de berg Sinai, de twee tafelen der getuigenis, tafelen van steen, beschreven door de vinger Gods. (Ex 31:18)

3
Al de Schrift is van God ingegeven, en is nuttig tot lering, tot weerlegging, tot verbetering, tot onderwijzing, die in de rechtvaardigheid is; (2 Tim 3:16 Statenvertaling herziening 1977)
Tenzij anders aangegeven komen alle Bijbelteksten uit de NBG vertaling 1951.

0 reactie(s):

Blogarchief

Recente berichten

Profiel

christen, gereformeerd, man, vader, software engineer

Boekenstapel

  • De Bergrede - D. Martyn Lloyd-Jones
  • De vreugde van God - John Piper
  • God de Vader, God de Zoon (serie geloofsleer, deel 2) - D. Martyn Lloyd-Jones
  • Vechten voor vreugde - John Piper

  Template gebaseerd op © Free Blogger Templates Wild Birds door Ourblogtemplates.com 2008

Terug naar boven