Ik ga heen tot Mijn Vader

>> vrijdag 28 juli 2006

Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Die in Mij gelooft, de werken, die Ik doe, zal hij ook doen, en zal meerder doen, dan deze; want Ik ga heen tot Mijn Vader.

Johannes 14:12 Statenvertaling herziening 1977

De volle betekenis van deze belofte moet niet gezocht worden in de wonderen die de apostelen deden, nadat Christus de wereld verlaten had. Die opvatting wordt nauwelijks door de feiten ondersteund. Wij lezen van geen apostel dat hij op het water wandelde, of iemand opwekte die al vier dagen in het graf had gelegen, zoals Lazarus. Onze Heere heeft hier het veel grotere aantal bekeringen op het oog. Hij bedoelde dat het Evangelie veel verder verspreid zou worden onder de bediening van de apostelen dan onder Zijn Eigen onderwijs. Dat dit het geval was, weten wij uit de Handelingen der Apostelen. Wij lezen bij Christus nergens dat er drieduizend mensen onder één preek bekeerd werden, zoals op de Pinksterdag gebeurde. Kortom, "meerdere dingen" betekent meer bekeringen. Er is geen groter werk mogelijk dan de bekering van een ziel.
Wij mogen wel grote bewondering hebben voor het feit dat de Heere Jezus zo laag wilde afdalen, dat Hij de bediening van Zijn dienaren meer succes wilde gunnen dan die van Hemzelf. Wij kunnen daaruit leren dat Zijn zichtbare aanwezigheid niet beslist noodzakelijk is voor de voortgang van Zijn Koninkrijk. Hij kan de voortgang van Zijn zaak op aarde even goed dienen door te zitten aan de rechterhand van de Vader en door de Heilige Geest te zenden, als door rond te wandelen in de wereld. Laten wij geloven dat er niets te moeilijk of te groot is voor gelovigen om te doen, zoalng hun Heere in de hemel voor hen bemiddelt. Laten wij verder werken in het geloof en grote dingen verwachten, ook al voelen wij ons eenzaam en zwak, zoals de discipelen. De Heere Jezus werkt met ons en voor ons, hoewel wij Hem niet kunnen zien. Het was niet zozeer het zwaard van Jozua dat Amalek versloeg, als wel de voorbede van Mozes op de berg (Ex. 17:11).

Want het is het welbehagen van de Vader geweest dat in Hem heel de volheid wonen zou en dat Hij door Hem alle dingen tot Zichzelf verzoenen zou, doordat Hij vrede gemaakt had door het bloed van Zijn kruis, ja door Hem, zowel de dingen die op de aarde zijn als de dingen die in de hemelen zijn. En Hij heeft u, die voorheen vervreemd was en vijandig gezind in de boze werken, nu ook verzoend in het lichaam van Zijn vlees door de dood, om u heilig en smetteloos en onberispelijk voor Zich te plaatsen, als u maar in het geloof blijft, gefundeerd en vast, en u niet laat afbrengen van de hoop van het Evangelie dat u gehoord hebt, dat gepredikt is in de hele schepping die onder de hemel is, waarvan ik, Paulus, een dienaar geworden ben.
Kolossenzen 1:19-23 Herziene Statenvertaling

0 reactie(s):

Blogarchief

Recente berichten

Profiel

christen, gereformeerd, man, vader, software engineer

Boekenstapel

  • De Bergrede - D. Martyn Lloyd-Jones
  • De vreugde van God - John Piper
  • God de Vader, God de Zoon (serie geloofsleer, deel 2) - D. Martyn Lloyd-Jones
  • Vechten voor vreugde - John Piper

  Template gebaseerd op © Free Blogger Templates Wild Birds door Ourblogtemplates.com 2008

Terug naar boven