Leef door het geloof in de Zoon van God

>> zaterdag 16 december 2006

28 En Thomas antwoordde en zei tegen Hem: Mijn Heere en mijn God! 29 Jezus zei tegen hem: Omdat u Mij gezien hebt, Thomas, hebt u geloofd; zalig zijn zij die niet gezien zullen hebben en toch zullen geloven. 30 Jezus nu heeft in aanwezigheid van Zijn discipelen nog wel veel andere tekenen gedaan, die niet beschreven zijn in dit boek, 31 maar deze zijn beschreven, opdat u gelooft dat Jezus de Christus is, de Zoon van God, en opdat u, gelovend, het leven hebt in Zijn Naam.
Johannes 20:28-31 HSV
Heb je dit geloof? Als je het hebt dan vind je het verlies van vandaag niet erg, omdat je hoopt op de winst van morgen. Je wilt Christus door de duisternis heen volgen en bij Hem blijven tot het einde. Als je het niet hebt, dan zul je nooit de goede strijd strijden en zul je nooit lopen om de prijs te verkrijgen. Je zult snel geïrriteerd raken en terugkeren naar de wereld.

Het leven dat je hier op aarde leeft, moet je leven in het geloof aan de Zoon van God. Laat er een vaste gewoonte zijn van steeds weer leunen op Jezus, zien op Jezus, dingen van Hem betrekken en Hem gebruiken als het manna voor je ziel. Streef ernaar te zeggen: 'Het leven is voor mij Christus'. 'Alle dingen zijn mij mogelijk door Christus, Die mij kracht geeft' (Fil. 1:12; 4:13).

Door dit geloof hebben de heiligen een goed getuigenis van God gekregen. Het geloof was het wapen waarmee ze de wereld overwonnen. Ze zagen de moeilijkheden en problemen van de weg van het geloof wel. Maar door het geloof zagen ze Jezus en zagen ze dat Hij boven alle dingen staat. Daarom konden ze doorzetten. Petrus spreekt niet voor niets over een kostbaar geloof (2 Pet. 1:1).
(Vrij naar Ryle's overdenking)
1 Het geloof nu is een vaste grond van de dingen die men hoopt, en een bewijs van de zaken die men niet ziet. 2 Hierdoor hebben de ouden een goed getuigenis gekregen. 3 Door het geloof zien wij in dat de wereld gemaakt is door het Woord van God, zodat de dingen die men ziet, niet ontstaan zijn uit wat zichtbaar is. 4 Door het geloof heeft Abel een voortreffelijker offer aan God gebracht dan Kaïn. Daardoor kreeg hij getuigenis dat hij rechtvaardig was. Dit heeft God met het oog op zijn gaven getuigd. En door dit geloof spreekt hij nog, nadat hij is gestorven. 5 Door het geloof werd Henoch weggenomen, opdat hij de dood niet zou zien. En hij werd niet gevonden, omdat God hem weggenomen had. Want voor zijn wegneming kreeg hij het getuigenis dat hij God behaagde. 6 Maar zonder geloof is het onmogelijk God te behagen. Want wie tot God komt, moet geloven dat Hij er is en dat Hij beloont wie Hem zoeken.
Hebreeën 11:1-6 HSV

0 reactie(s):

Blogarchief

Recente berichten

Profiel

christen, gereformeerd, man, vader, software engineer

Boekenstapel

  • De Bergrede - D. Martyn Lloyd-Jones
  • De vreugde van God - John Piper
  • God de Vader, God de Zoon (serie geloofsleer, deel 2) - D. Martyn Lloyd-Jones
  • Vechten voor vreugde - John Piper

  Template gebaseerd op © Free Blogger Templates Wild Birds door Ourblogtemplates.com 2008

Terug naar boven