Bewijs

>> dinsdag 19 december 2006

8 En de andere discipelen kwamen met het scheepje, want zij waren niet ver, slechts ongeveer tweehonderd el, van het land verwijderd, en sleepten het net met de vissen. 9 Toen zij nu aan land gegaan waren, zagen zij een kolenvuur met vis daarop liggen, en brood. 10 Jezus zei tegen hen: Breng wat van de vissen die u nu gevangen hebt. 11 Simon Petrus ging ernaartoe en trok het net op het land, vol grote vissen, honderddrieënvijftig, en hoewel het er zoveel waren, scheurde het net niet. 12 Jezus zei tegen hen: Kom hierheen, gebruik de maaltijd. En niemand van de discipelen durfde Hem te vragen: Wie bent U? want zij wisten dat het de Heere was. 13 Jezus dan kwam en nam het brood en gaf het hun, en de vis eveneens. 14 Dit nu was de derde keer dat Jezus Zich aan Zijn discipelen openbaarde, nadat Hij uit de doden opgewekt was.
Johannes 21:8-14 HSV
Hier hebben we een onweerlegbaar bewijs dat de Heere Jezus met een echt, stoffelijk lichaam is opgestaan. Het werd gezien door zeven volwassen mensen met hun eigen ogen op hetzelfde tijdstip. We zien Hem zitten, praten, eten en drinken op de oever van het meer van Galilea. Hier zit de Meester, met de littekens van de spijkers in Zijn handen - dezelfde Meester die ze gedurende drie jaren hadden gevolgd. Zij konden niet misleid worden. Kan iemand zich een beter bewijs voorstellen? We weten dat Petrus overtuigd was. Hij zegt tegen Cornelius: '... ons namelijk die met Hem gegeten en gedronken hebben, nadat Hij uit de doden opgestaan was' (Hand. 10:41).

Laten we God danken dat we zo'n wolk van getuigen hebben om te bewijzen dat Christus is opgestaan. De opstanding is hét grote bewijs van de goddelijke zending van Christus. Het bewees dat Hij het werk volbracht heeft dat Hij kwam doen. Als onze Plaatsbekleder heeft Hij het graf overwonnen. De opstanding is een wonder dat niet is weg te verklaren. Het houdt bovendien de belofte in van onze eigen opstanding. Als het graf het Hoofd niet kon vasthouden, zal het ook de leden niet vast kunnen houden.
(Vrij naar Ryle's overdenking)
35 Maar, zal iemand zeggen: Hoe worden de doden opgewekt en met wat voor lichaam komen zij? 36 Onverstandige, wat u zaait, wordt niet levend, als het niet gestorven is. 37 En wat u zaait, daarvan zaait u niet het lichaam dat worden zal, maar een kale graankorrel, al naar het voorvalt, van tarwe of van een van de andere graansoorten. 38 God echter geeft daaraan een lichaam zoals Hij heeft gewild, en aan elk van de zaden zijn eigen lichaam. 39 Alle vlees is niet hetzelfde vlees, maar een andere soort is vlees van mensen, en een andere vlees van dieren, en een andere van vissen, en een andere van vogels. 40 En er zijn hemelse lichamen en er zijn aardse lichamen, maar een andere is de heerlijkheid van de hemelse en een andere die van de aardse. 41 Een andere is de heerlijkheid van de zon, en een andere is de heerlijkheid van de maan, en een andere is de heerlijkheid van de sterren, want de ene ster verschilt in heerlijkheid van de andere ster. 42 Zo zal het ook met de opstanding van de doden zijn. Het lichaam wordt gezaaid in vergankelijkheid, het wordt opgewekt in onvergankelijkheid. 43 Het wordt gezaaid in oneer, het wordt opgewekt in heerlijkheid. Het wordt gezaaid in zwakheid, het wordt opgewekt in kracht. 44 Een natuurlijk lichaam wordt gezaaid, een geestelijk lichaam wordt opgewekt. Er is een natuurlijk lichaam en er is een geestelijk lichaam. 45 Zo staat er ook geschreven: De eerste mens Adam is geworden tot een levende ziel, de laatste Adam tot een levendmakende Geest. 46 Het geestelijke echter is niet eerst, maar het natuurlijke, daarna het geestelijke. 47 De eerste mens is uit de aarde, stoffelijk en de tweede mens is de Heere uit de hemel. 48 Zoals de stoffelijke mens is, zo zijn ook de stoffelijke mensen en zoals de hemelse is, zo zijn ook de hemelse mensen. 49 En zoals wij het beeld van de stoffelijke gedragen hebben, zo zullen wij ook het beeld van de hemelse dragen.
1 Korinthe 15:35-49 HSV

0 reactie(s):

Blogarchief

Recente berichten

Profiel

christen, gereformeerd, man, vader, software engineer

Boekenstapel

  • De Bergrede - D. Martyn Lloyd-Jones
  • De vreugde van God - John Piper
  • God de Vader, God de Zoon (serie geloofsleer, deel 2) - D. Martyn Lloyd-Jones
  • Vechten voor vreugde - John Piper

  Template gebaseerd op © Free Blogger Templates Wild Birds door Ourblogtemplates.com 2008

Terug naar boven