Verslag Bill Bananenschil

>> zaterdag 25 maart 2006

Vanmiddag dus naar Herman Boon geweest met zijn voorstelling over Bill Bananenschil. Wat een snoeshaan is die Boon zeg! Maar wel een leuke show. Wel denk ik dat de minimum leeftijd van 3 jaar iets te laag ligt. Mijn oudste zoontje van 5 vond het erg boeiend, maar mijn middelste van bijna 3 snapte het allemaal niet.

Herman Boon speelde Bill Bananenschil die kookcafé 'De Halve Gare' runt. Zijn broer gaat trouwen en zijn vader wil dat Bill gebakjes gaat bakken voor ... iedereen! Want, zo zegt zijn vader, alle mensen moeten komen. Hier klinkt Mat 22:1-14 in door, de gelijkenis over het bruiloftsmaal.

Op een gegeven moment gaat Herman/Bill dan toneel spelen en beeldt dan het verhaal uit van een koning die verliefd wordt op een dienstmeisje, maar daar - omdat hij koning is - nooit mee kan trouwen. Daarom wordt hij gewoon burger en probeert dat meisje te benaderen. Dat meisje komt uit niet zo'n best gezin. Haar vader drinkt en slaat haar moeder. Op zo'n moment grijpt ze het geweer van haar vader van de muur en dreigt: Stop daar mee! Maar dan schiet ze per ongeluk haar vader neer met dat geweer. Ze wordt gevangen en in de rechtszaal hoort ze haar vonnis: de doodstraf. Die koning ondertussen was daar ook en roept dan: Stop! Ik ben haar vriend, geef mij haar straf.

Thuis nog even met onze oudste hierover doorgepraat: Hij was best onder de indruk van dit verhaal. Wie doet dat nou? zo vroeg hij. Jezus Christus dus! Dat had Herman ook wel verteld, maar blijkbaar was de aandacht van mijn 5-jarige toen verslapt... Goed dat we thuis het er nog even over hadden!

0 reactie(s):

Recente berichten

Profiel

christen, gereformeerd, man, vader, software engineer

Boekenstapel

  • De Bergrede - D. Martyn Lloyd-Jones
  • De vreugde van God - John Piper
  • God de Vader, God de Zoon (serie geloofsleer, deel 2) - D. Martyn Lloyd-Jones
  • Vechten voor vreugde - John Piper

  Template gebaseerd op © Free Blogger Templates Wild Birds door Ourblogtemplates.com 2008

Terug naar boven