Jezus ontdekken - over de helft

>> vrijdag 24 maart 2006

In onze kerk zijn we bezig met een zgn. Jezus ontdekken project. Aan de hand van het boekje Jezus ontdekken 33dagenboek van Jos Douma (zie ook www.jezusontdekken.nl), richten we ons als gemeente 33 dagen lang op Jezus Christus. Het mooie van het boekje is dat dit gebeurt vanuit de Drie-eenheid. Het boekje is opgedeeld in een 5-tal thema's:

  • Niemand is als Hij
  • Sprekend zijn Vader
  • Christus, de Levende
  • In de Geest van Jezus
  • Worden als Hij

Hier zie je de Drie-eenheid in terugkomen: Vader, Zoon en Heilige Geest.

Elke zondag is er een thema-dienst in onze kerk. 's Morgens is er dan ook koffiedrinken, dat werkt naar mijn mening fijn samenbindend. En wekelijks zijn er groepsbijeenkomsten. Wij kunnen daar als gezin helaas niet aan mee doen, onder meer i.v.m. de geboorte van ons 3e zoontje. Maar goed, wij hebben vorig jaar met onze wijkkring het boekje al behandeld, dus zo erg is het niet.

We hebben ons dus de afgelopen weken bezig gehouden met de thema's Niemand is als Hij en Sprekend zijn Vader. Vooral dat laatste thema is bijzonder: wat is Jezus toch een mysterie! Ja, wat is God toch een mysterie! Hoe verhouden Jezus en zijn Vader zich nu toch tot elkaar? Ze zijn zo één en tegelijk is er onderscheid. Er is één God, en toch is er de Vader en de Zoon en allebei zijn ze God. Je komt er niet uit. Ik kan alleen maar aanbidden.

Op dit moment zijn we bezig met het thema Christus, de Levende. Eergisteren waren we op dag 17, precies het midden van de 33 dagen. Die dag ging het over het kruis van Christus. Dat kruis moet centraal staan in ons leven, zoals Paulus zo bondig zegt in 1 Korinthe 2:2 (NBV):

Ik had besloten u geen andere kennis te brengen dan die over Jezus Christus – de gekruisigde.

Gisteren, dag 18 ging het over de Heer die waarlijk is opgestaan. Jezus is niet alleen Iemand die 2000 jaar leefde, maar Hij leeft nu! En wij mogen leven door zijn kracht. C-Power (Christ-Power) noemt Jos Douma dat. De tekst om te leren is Romeinen 6:4 (Telos):

Wij zijn dan met Hem begraven door de doop tot de dood, opdat, zoals Christus uit de doden is opgewekt door de heerlijkheid van de Vader, zo ook wij in nieuwheid van leven zouden wandelen.

Op dit moment zijn we op dag 19: De glorie van Christus. Aan tafel hebben we Openbaring 4 en 5 gelezen, waar we een kijkje in de hemel krijgen. Overweldigend wat je daar leest: een troon met daar omheen een regenboog en waaruit bliksemflitsen, stemmen en donderslagen komen. Iemand die er als een jaspis- en een sardiussteen uitziet. Zeven vurige fakkels, dat zijn de zeven Geesten van God. Vier levende wezens, die overal ogen hebben. Een ziet eruit als een leeuw, de tweede als een kalf, de derde heeft het gezicht van een mens, de vierde is als een vliegende adelaar. Allemaal hebben ze zes vleugels vol met ogen. Om de troon van God, 24 tronen met daarop de 24 oudsten, die God aanbidden. En dan komt daar het Lam, die ook de Leeuw van Juda wordt genoemd, de Wortel van David. Hij is waardig om het verzegelde boek te openen en in te zien.

Wat een heerlijkheid, en glorie!! Maar ook wat een tegenstelling: Leeuw ... en Lam. Juist daarin komt Jezus' heerlijkheid, zijn glorie tot uiting. Want wat wij niet bij elkaar kunnen brengen komt in Hem volmaakt samen.

0 reactie(s):

Recente berichten

Profiel

christen, gereformeerd, man, vader, software engineer

Boekenstapel

  • De Bergrede - D. Martyn Lloyd-Jones
  • De vreugde van God - John Piper
  • God de Vader, God de Zoon (serie geloofsleer, deel 2) - D. Martyn Lloyd-Jones
  • Vechten voor vreugde - John Piper

  Template gebaseerd op © Free Blogger Templates Wild Birds door Ourblogtemplates.com 2008

Terug naar boven