Jezus ontdekt?

>> maandag 10 april 2006

Dit weekend was de afsluiting van het project Jezus ontdekken. Zaterdagmiddag was er voor de kinderen een poppentheater met daarna pannenkoeken eten. 's Avonds was er voor de hele gemeente een mooie slotavond. We keken terug op het project aan de hand van een overdenking, mime, muziek en samenzang.
De dienst van zondagmiddag was de laatste dienst in het kader van dit project. Het was een Kerk-School-Gezin-dienst, met dus veel aandacht voor de kinderen. Ons oudste zoontje mocht met zijn groep ook nog een lied zingen. En na de dienst sloten we af met een gemeente maaltijd, waarbij iedereen genoeg voor zichzelf meenam, wat we dan vervolgens weer met elkaar deelden. Erg gezellig en ook erg lekker!

Ik denk dat we als gemeente kunnen terugzien op een heel mooi en gezegend project. Het was intensief, maar we hebben ook veel geleerd. Het was erg goed om zo als gemeente allemaal met hetzelfde bezig te zijn.Al met al dus een prachtig project, waar we God voor mogen danken!

Afgelopen zaterdag, op de slotavond, kon iedereen op een post-it kort zijn of haar bevindingen kwijt en die werden vervolgens op grote vellen aan de muur gehangen. Een aantal reacties vielen mij op (in mijn eigen woorden) :

  • Jezus centraal - voor het eerst of opnieuw.
  • Verwondering - voor meerdere mensen heeft het project heeft niet alleen geleid tot meer kennis over Christus, maar vooral meer verwondering. Iemand vertelde dat ze had leren zien hoe veelkleurig Jezus is.
  • Nieuw zicht op de drie-eenheid - waar veel mensen voorheen het beeld hadden dat de Vader, de Zoon en de Heilige Geest ieder hun eigen, afgebakende taak hebben binnen de drie-eenheid, hebben ze nu veel meer oog gekregen voor de eenheid en de verwevenheid tussen de Vader, de Zoon en de Heilige Geest.
  • Samenbindend - dit kwam in verschillende bewoordingen op heel wat post-its terug.
Erg mooi om dat allemaal zo te lezen. Een andere veelgehoorde reactie is: wat gaan we nu verder doen als gemeente? Daar klinkt iets weemoedigs in door. We zijn zo intensief met elkaar bezig geweest, dat we het blijkbaar jammer vinden dit te moeten missen. Op de slotavond, afgelopen zaterdag, werd daar ook al even bij stilgestaan in de overdenking. Ik proef in deze reactie iets van honger naar meer. Ik ervaar dat zelf in ieder geval wel. Ik heb zoiets van: Ik wil nog veel meer over Jezus ontdekken! Want ook al ben je 33 dagen zo intensief op Jezus gericht geweest - als het om Hém gaat, dan valt er steeds weer meer over Hem te ontdekken!

0 reactie(s):

Recente berichten

Profiel

christen, gereformeerd, man, vader, software engineer

Boekenstapel

  • De Bergrede - D. Martyn Lloyd-Jones
  • De vreugde van God - John Piper
  • God de Vader, God de Zoon (serie geloofsleer, deel 2) - D. Martyn Lloyd-Jones
  • Vechten voor vreugde - John Piper

  Template gebaseerd op © Free Blogger Templates Wild Birds door Ourblogtemplates.com 2008

Terug naar boven