Hij is waarlijk opgestaan!

>> zondag 16 april 2006

Eergisteren - op Goede vrijdag - liet ik Paulus aan het woord over het kruis. Vandaag wil ik hem weer aan het woord laten, maar dan over het wonder van de opstanding van de Heer Jezus Christus en wat dat voor ons betekent:

Want als wij met hem een geworden zijn in de gelijkheid van zijn dood, dan zullen wij het ook zijn in de gelijkheid van zijn opstanding (Rom 6:5)
Dus bent ook u, mijn broeders, voor de wet gedood door het lichaam van Christus, opdat u aan een ander toebehoort, aan Hem die uit de doden is opgewekt, opdat wij voor God vrucht dragen. (Rom 7:4)
En als de Geest van Hem die Jezus uit de doden heeft opgewekt, in u woont, dan zal Hij die Christus uit de doden heeft opgewekt, ook uw sterfelijke lichamen levend maken door zijn Geest die in u woont. (Rom 8:11)
Dit is het woord van het geloof dat wij prediken: dat, als u met uw mond Jezus als Heer zult belijden en met uw hart geloven dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, u behouden zult worden. (Rom 10:8-9)
God nu heeft de Heer opgewekt en zal ook ons opwekken door zijn kracht. (1 Kor 6:14)
En als Christus niet is opgewekt, dan is uw geloof inhoudsloos, dan bent u nog in uw zonden (1 Kor 15:17)
wij weten, dat Hij die de Heer Jezus heeft opgewekt, ook ons met Jezus zal opwekken en met u voor Zich stellen (2 Kor 4:14)
de uitnemende grootte van zijn kracht jegens ons die geloven is naar de werking van de macht van zijn sterkte, die Hij heeft gewerkt in Christus door Hem uit de doden op te wekken (Efeze 1:19-20)
In Hem bent u ook mee opgewekt door het geloof in de werking van God, die Hem uit de doden heeft opgewekt. (Kol 2:12)
Teksten overgenomen uit de Telos NT vertaling

0 reactie(s):

Recente berichten

Profiel

christen, gereformeerd, man, vader, software engineer

Boekenstapel

  • De Bergrede - D. Martyn Lloyd-Jones
  • De vreugde van God - John Piper
  • God de Vader, God de Zoon (serie geloofsleer, deel 2) - D. Martyn Lloyd-Jones
  • Vechten voor vreugde - John Piper

  Template gebaseerd op © Free Blogger Templates Wild Birds door Ourblogtemplates.com 2008

Terug naar boven