Gods heerlijkheid in Christus

>> woensdag 20 september 2006

1 Dit sprak Jezus, en Hij sloeg Zijn ogen op naar de hemel en zei: Vader, de tijd is gekomen, verheerlijk Uw Zoon, opdat ook Uw Zoon U verheerlijkt. 2 Zoals U Hem macht gegeven hebt over alle vlees, opdat Hij het eeuwige leven geeft aan allen die U Hem gegeven hebt. 3 En dit is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, Die U gezonden hebt. 4 Ik heb U verheerlijkt op de aarde. Ik heb het werk volbracht, dat U Mij gegeven hebt om te doen. 5 En nu verheerlijk Mij, Gij Vader, bij Uzelf, met de heerlijkheid die Ik bij U bezat voordat de wereld was. (Johannes 17:1-5 HSV)

Lees ook: Hebreeën 5:7-10 (bij vers 1), Filippenzen 2:5-11 (bij vers 1), Efeze 1:3-14 (bij vers 2), Hebreeën 8:7-12 (bij vers 3), Hebreeën 10:11-14 (bij vers 4 en 5)

1 reactie(s):

Anoniem 30/10/08 13:14  

Hierbij neem ik de vrijheid u de konkordante vertaling van Ef.1:1-14 te geven.U weet dat deze vertaling het dichtst bij de grondtekst staat en letterlijk uit het Grieks is genomen.
Paulus,apostel van Christus Jezus door de wil van God,aan al de heiligen,die ook gelovigen zijn in Christus Jezus.Genade zij jullie en vrede van God onze Vader en van de Heer Jezus Christus,Die ons zegent met iedere geestelijke zegen te midden van de hemelingen,in Christus,zoals Hij ons uitkiest in Hem vóór de nederwerping van de wereld,opdat wij heiligen en smettelozen voor Zijn aangezicht zijn,in liefde ons tevoren bestemmend tot het zoonschap door Christus Jezus voor Zichzelf,in overeenstemming met het welbehagen van Zijn wil,tot lofprijs van de heerlijkheid van Zijn genade,die ons begenadigt in de Geliefde.In Hem hebben wij de vrijkoping door Zijn bloed,de vergeving van de krenkingen in overeenstemming met de rijkdom van Zijn genade,die Hij laat overvloeien in ons;in alle wijsheid en bezonnenheid ons bekendmakend het geheimenis van Zijn wil(in overeenstemming met Zijn welbehagen,dat Hij Zich voornam in Hem)tot beheer van het complement van de era`s,om het al te culmineren in de Christus:zowel wat in de hemelen als wat op de aarde is,in Hem.In Hem ook zijn wij door loting aangewezen(wij die tevoren bestemd zijn in overeenstemming met het voornemen van Hem die alles bewerkt in overeenstemming met de raad van Zijn wil)opdat wij zijn tot lofprijs van Zijn heerlijkheid,die een voorverwachting hebben in de Christus.In Hem ook zijn jullie,die het woord van de waarheid horen,het evangelie van jullie redding,in Hem ook zijn jullie, die geloven,verzegeld met de geest van de belofte, de heilige (die een waarborg van onze lotgenieting is,tot de vrijkoping van het voor ons toegeëigende)tot lofprijs van Zijn heerlijkheid.

Blogarchief

Recente berichten

Profiel

christen, gereformeerd, man, vader, software engineer

Boekenstapel

  • De Bergrede - D. Martyn Lloyd-Jones
  • De vreugde van God - John Piper
  • God de Vader, God de Zoon (serie geloofsleer, deel 2) - D. Martyn Lloyd-Jones
  • Vechten voor vreugde - John Piper

  Template gebaseerd op © Free Blogger Templates Wild Birds door Ourblogtemplates.com 2008

Terug naar boven