Thuisblijf-moeders

>> donderdag 3 mei 2007

Nu moederdag dichterbij komt wil ik graag verwijzen naar wat ik las op de blog van Desiring God. Daar wordt verwezen naar een post van christen-blogger Justin Taylor met de titel Stay-at-home Moms. Justin Taylor citeert daar uit een artikeltje van Reuters, waarin wordt aangegeven wat een moeder zou verdienen als ze voor alles wat ze doet betaald zou worden.

Hieronder een vertaalpoging van het citaat van Justin Tayler (maar lees vooral het origineel):

Als de typische thuisblijf-moeder in de Verenigde Staten betaald zou worden voor haar werk als huishoudster, kok en psycholoog, naast andere rollen, dan zou ze $138,095 per jaar verdienen, volgens een onderzoek dat woensdag werd vrijgegeven...

De 10 banen die werden genoemd en die aangeven waaruit het werk van een moeder bestaat waren: huishoudster, kok, dagverzorgingscentrum-leidster, wasmachine operator, bestelbus chauffeur, facilities manager, conciƫrge, computer operator, bedrijfsleider, en psycholoog, volgens het onderzoek. De typische moeder heeft een 92-urige werkweek, waarbij ze 40 uur werkt tegen een basis salaris en 52 uur overwerkt.

0 reactie(s):

Blogarchief

Recente berichten

Profiel

christen, gereformeerd, man, vader, software engineer

Boekenstapel

  • De Bergrede - D. Martyn Lloyd-Jones
  • De vreugde van God - John Piper
  • God de Vader, God de Zoon (serie geloofsleer, deel 2) - D. Martyn Lloyd-Jones
  • Vechten voor vreugde - John Piper

  Template gebaseerd op © Free Blogger Templates Wild Birds door Ourblogtemplates.com 2008

Terug naar boven