Het Woord van God leidt ons naar vrijheid (1)

>> donderdag 17 september 2009

'Jezus zei: 'En gij zult de waarheid verstaan, en de waarheid zal u vrijmaken' (Joh. 8:32). De waarheid van Gods Woord geeft vrijheid in veel opzichten en brengt vreugde in alle opzichten. Maar Jezus vestigt de aandacht op vers 34, waarin Hij zegt: 'Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, een ieder, die de zonde doet, is een slaaf der zonde.' De vrijheid die Hij hier voor ogen heeft, is de bevrijding van het verslavende, vernietigende effect van de zonde.
(...)
De onreinheid van zonde vertroebelt ons zicht, waardoor we God niet meer als begeerlijk zien. Daarom maakt de zonde de grootste vreugde onmogelijk. Natuurlijk schenkt zonde ons bedrieglijke plaatsvervangers. De Bijbel noemt ze: 'misleidende begeerten' (Ef. 4:22), omdat ze ons misleiden over de superioriteit van hun gevolgen. Ze noemen zoet zuur, en zuur zoet. Ze draaien alles om.
(...)
'Misleidende begeerten' kunnen ons zo misleiden dat we gaan denken dat zondige gedachten en daden meer voldoening geven dan het zien van God. Deze illusie is zo sterk dat het morele verwarring creëert, waardoor mensen manieren vinden om zonden te vergoeilijken of, ze misschien niet goed vinden, maar wel acceptabel.'

John Piper in Vechten voor vreugde, blz. 101-102.

0 reactie(s):

Blogarchief

Recente berichten

Profiel

christen, gereformeerd, man, vader, software engineer

Boekenstapel

  • De Bergrede - D. Martyn Lloyd-Jones
  • De vreugde van God - John Piper
  • God de Vader, God de Zoon (serie geloofsleer, deel 2) - D. Martyn Lloyd-Jones
  • Vechten voor vreugde - John Piper

  Template gebaseerd op © Free Blogger Templates Wild Birds door Ourblogtemplates.com 2008

Terug naar boven