Fighter Verses

>> dinsdag 15 januari 2008

De Bethlehem Baptist Church (de kerk waarvan John Piper voorganger is) hebben een zogenaamd Fighter Verse programma ontwikkeld. Fighter Verses zijn volgens de website van de Bethlehem Baptist Church 'korte passages uit de Schrift die we als kerk hebben gekozen om elke week te memoriseren. De Bijbel openbaart ons, dag na dag, the grootheid van alles wat God voor ons is in Christus, zodat we, door de kracht van de Geest, onze vreugde in Hém vinden en zodat de wegen van de zonde onaantrekkelijk - ja, lelijk en afstotelijk - worden.' Het Fighter Verse programma bestaat uit vijf sets van Bijbelteksten - één set per jaar - waardoor ze elke vijf jaar alle Fighter Verses bij langs lopen. Dit jaar is set C aan de beurt.

Ik vind dit een prachtig initiatief. Ik kom er meer en meer uit ervaring achter dat het goed is om Bijbelteksten paraat te hebben. Het is, zeg maar, het leren hanteren van het zwaard van de Geest. En zeg nou zelf: hoe moeilijk is het om elke week een tekst uit het hoofd te leren, zodat deze in je hart kan gaan wonen - Kol. 3:16)? Nu zet ik sinds eind 2006 al regelmatig een bemoedigende Bijbeltekst bovenaan mijn blog, die ik de week erop toevoeg aan de lijst met bemoedigende teksten, te vinden onder het label Geloofsleven - Bemoediging. Dit jaar wil ik proberen zoveel mogelijk aan te sluiten bij het Fighter Verse programma van de Bethlehem Baptist Church.

De eerste tekst van dit jaar was Jozua 1:9, deze week is 2 Kronieken 16:9a aan de beurt.

2 reactie(s):

Niels 22/1/08 12:32  

Had ik maar wat meer van die typische Amerikaanse gedrevenheid en discipline... We kunnen er inderdaad wat van leren, die gasten kennen de halve bijbel uit hun hoofd. Als je zwaard dan niet geslepen is...! Ciao en blijf schrijven!

Vechtvers 1/1/11 23:47  

De Fighter verses zijn er ook in het Nederlands en gebruiken de SV en HSV. Ook staat er een hyperlink naar andere vertalingen. Bovendien kun je iedere week het nieuwe Bijbelvers in je mailbox krijgen. Waarschijnlijk in maart 2011 weer actief. www.vechtvers.nl

Recente berichten

Profiel

christen, gereformeerd, man, vader, software engineer

Boekenstapel

  • De Bergrede - D. Martyn Lloyd-Jones
  • De vreugde van God - John Piper
  • God de Vader, God de Zoon (serie geloofsleer, deel 2) - D. Martyn Lloyd-Jones
  • Vechten voor vreugde - John Piper

  Template gebaseerd op © Free Blogger Templates Wild Birds door Ourblogtemplates.com 2008

Terug naar boven